Zeliščni čaj Visok pritisk eko

4.80

ob previsokem krvnem tlaku

Zeliščni čaj visok pritisk je učinkovit zeliščni čaj iz domačih ekoloških zelišč.

 

SESTAVA ZELIŠČNEGA ČAJA VISOK PRITISK:

  • oljka list (slovensko poreklo, ekološko),
  • rman (slovensko poreklo, ekološko),
  • plešec (slovensko poreklo, ekološko).

KOLIČINA 50g

POREKLO VSEH ZELIŠČ: Slovenija, IZ CERTIFICIRANE SLOVENSK......več v opisu spodaj

 

Šifra: čaj-visok pritisk Kategorija:

Opis izdelka

Zeliščni čaj visok pritisk je učinkovit zeliščni čaj iz domačih ekoloških zelišč.

 

SESTAVA ZELIŠČNEGA ČAJA VISOK PRITISK:

  • oljka list (slovensko poreklo, ekološko),
  • rman (slovensko poreklo, ekološko),
  • plešec (slovensko poreklo, ekološko).

KOLIČINA 50g

POREKLO VSEH ZELIŠČ: Slovenija, IZ CERTIFICIRANE SLOVENSKE EKOLOŠKE PRIDELAVE.

KAKO ZELIŠČNI ČAJ VISOK PRITISK PRIPRAVIMO:

kot poparek in sicer čajno žličko zelišč prelijemo s skodelico vrele vode in pustimo stati 10 minut. Potem precedimo in pijemo 3 skodelice dnevno.

NASVETI ZA LAŽJO UPORABO ZELIŠČNEGA ČAJA VISOK PRITISK:

  • 1 vrečka zeliščnega čaja zadošča za cca 15- 20l čaja.
  • Na dan lahko spijemo do 1l tega zeliščnega čaja.
  • Poleg čaja lahko pijete tinkturo česna ali čemaža (če imate težave tudi z ožiljem), zelo dobro se obnese tudi tinktura plešca (če ste v meni ali pritisk zelo niha), lahko pijete tudi tinkturo bele omele (če imate hormonske težave).
  • Za celovito zeliščno oskrbo zoper visok pritisk lahko izberete tudi komplet nad visok pritisk po akcijski ceni – več na tej  povezavi (klikni tukaj).

VEČ O SESTAVINAH ZELIŠČNEGA ČAJA VISOK PRITISK:

OLJKA list Olea europaea

Njihovi antioksidanti nas varujejo pred negativnim vplivom prostih radikalov, ki pri svoji oksidaciji lahko povzročajo nevarne poškodbe celic. Tako nas ščitijo pred številnimi boleznimi današnjega časa kot so rak, artritis, proces prehitrega staranja kože ter nas obenem varujejo pred kardiovaskularnimi in degenerativnimi boleznimi kot so demenca, Alzheimerjeva in Parkinsonova bolezen.

Oljčni listi nižajo krvni tlak in sicer tako, da širijo stene žil in tako zmanjšajo pritisk na žilne stene. Tovrstno delovanje so potrdile raziskave tako na živalih kot ljudeh. Spodbujajo tudi boljše delovanje celotnega kardiovaskularnega sistema.

Z raziskavo na živalih v Tuniziji so dokazali tudi, da sestavine oljčnih listov nižajo nivo ”slabega” LDL holesterola ter zvišujejo nivo ”dobrega” HDL holesterola. Ugotovili so tudi, da je povišan holesterol povezan z velikim številom prostih radikalov. In ker oljčni listi vsebujejo še veliko antioksidantov, vas pred holesterolom ščitijo kar dvojno.

Španske raziskave pa so potrdile, da imajo oljčni listi velik vpliv na uravnavanje sladkorja v krvi. Staro ljudsko izročilo iz Mediterana priporoča uporabo ljčnih listov pri ljudeh z diabetesom tipa 2.

Tudi za preventivo in zdravljenje obolenj sklepov in kosti so raziskave potrdile ugodno delovanje izvlečkov iz oljčnih listov. Pri bolnikih z osteoartiritisom se je zmanjšala bolečina ter vnetje, pri bolnikih z revmatoidnim artritisom pa so se zmanjšali simptomi vnetja.

Potrjeno listi delujejo proti kandidi albikans, kandidi krusei, ustni kandidiazi, vaginalnem kvas sindromu, kriptosporidiju, giardiji, glistam, trakuljam, lišajem, protozoi, ki povzroča malarijo, in mnogim drugim težavam. Poleg kliničnih raziskav to potrjuje tudi več osebnih izkušenj pacientov. In ne le, da se jim je izboljšalo stanje okužbe, čutili so tudi zvišanje osebne energije in splošno boljše počutje.

Vse raziskave, primeri in uporaba kažejo na to, da je izvleček oljčnih listov izjemno varen dodatek. Se pa pri nekaterih pojavi t.i. Herxheimerjev ali ”die-off” učinek, ki se kaže z otekanjem ustne votline, grla, sinusov in bezgavk, izpuščaji, utrujenostjo, drisko, bolečinami v mišicah in sklepih, ali ostalih gripi podobnih simptomih. Pravzaprav je to le potrditev, da oljčni listi delujejo in da se je telo primerno odzvalo. Pričel se je naravni proces izločanja strupov, ki pa še presega zmožnosti izločevalnega sistema. Da bi omilili simptome, je zelo priporočljivo piti velike količine vode, ki pomaga limfnemu sistemu in ledvicam ohraniti pravilno delovanje in izboljšati sposobnost obvladovanja presežka toksinov.  Da se telo popolnoma znebi presežka strupov, lahko traja od nekaj dni pa do enega tedna.

RMAN Achillea millefolium

Predvsem se rman uporablja pri želodčnih in črevesnih motnjah kot je na primer neješčnost, napenjanje, krči, vnetja sluznic. Spodbuja delovanje črevesnih žlez in odpravlja zaprtje.

Znatna količina kalija, ki ga rman, vsebuje, spodbuja pravilno delovanje ledvic, pri čemer prihaja do močnejšega izločanja seča, vendar brez draženja.

Rman vpliva na pospešeno pretakanje venozne krvi k srcu, olajšujejo in podpirajo obtok in tako pride do izboljšanja srčnega utripa. Zato se uporablja pri visokem pritisku. Uporablja se tudi pri okvari srčne mišice in angini pectoris.

Za ženske je rman prvovrsten, saj ureja tako premočno kot prešibko menstruacijo in umirja krče. Prav tako se uporablja v meni pri navalih krvi v glavo, vrtoglavici, migreni, hkrati pa tudi pomirja.

Rman izboljšuje in čisti kri in je priporočljiv pri težavah z revmo in protinom. Spodbuja nastanek in odtok žolča.

Rman se uporablja tudi zunanje za celjenje ran, celjenje hemoroidov, turov in podobnih kožnih težav.

PLEŠEC Capsella bursa pastoris

Plešec kar dobro poznamo iz naših vrtov, saj je tam pogost »plevel« in s svojimi listi kot srčki ga je težko zgrešiti.

Bistveno bolj učinkovit je plešec svež, zato tinkturo vedno pripravljamo iz svežega cvetočega plešca.

Izjemno učinkovito zaustavlja krvavitve – pa naj si gre za notranje ali zunanje; od ran, do močnih menstruacij, raznih notranjih krvavitev v želodcu, črevesju, ledvicah,… V teh primerih je plešec res občudovanja vreden.

Potrjen je tudi vpliv plešca na krvni obtok in sicer ureja tako prenizki kot previsoki pritisk. Ker ureja krvni obtok, je priporočljiv tudi v meni (ureja navale krvi v glavo, ipd).

 

VIRI:

AŠIČ, Simon: Priročnik za nabiranje zdravilnih zelišč. – 5. ponatis – Celje : Mohorjeva družba, 2003
SCHOENFELDER, Ingrid: Zdravilne rastline – vodnik. Slovenska izdaja – Kranj : Narava, 2006
WILLFORT, Richard: Zdravilne rastline in njih uporaba. 5. izdaja – Maribor : Obzorja, 2006
MULEJ Monika: Zdravilnost oljčnih listov, članek objavljen v reviji Bodi eko, 2013

Vprašajte nas
* Zahtevana polja

Ocene

Zaenkrat še ni ocen.

Bodi prvi ocenjevalec “Zeliščni čaj Visok pritisk eko”