Opis
Čili tinktura je povsem naravno prehransko dopolnilo iz ekoloških slovenskih zelišč.
SESTAVA TINKTURE ČILI (Capsicum annum):
- Suh čili habanero (slovensko poreklo, ekološko),
- slovensko ekološko sadno žganje 40 % vol.alk.
Tinktura je izdelana po tradicionalni metodi hladnega namoka, ki v ekstraktu zagotavlja širok spekter učinkovin.
Bogato vsebnost učinkovin zagotavlja tudi vsakemu zelišču posebej prilagojen delež alkohola, kar ohranja višji delež topnih učinkovin.
Naši izdelki so 100% naravni. Vsa zelišča so ekološko vzgojena ali etično nabrana v naravi. Izdelek ne vsebuje GSO, glutena, umetnih barvil, težkih metalov, konzervansov, pesticidov ali umetnih gnojil.
KOLIČINA 100 ml.
Vse sestavine so pridelane in predelane v Sloveniji.
Ekološko certificirano – kontrolira IKC UM.
KONCENTRACIJA 1:5, V/V, žganje 45% vol. alk.
Pakirano v steklenički temnega stekla skupaj z dozirno kapalko.
TINKTURO ČILI (Capsicum annum) JEMLJEMO:
10 – 15 kapljic 3x dnevno 3 tedne, po vsaj tedenskem premoru lahko cikle ponavljamo po potrebi. Tinkturo vedno jemljemo z vodo – bodisi jo nakapljamo v kozarec vode ali pa jo nakapljamo na žličko in poplaknemo s kozarcem vode.
Jemljemo pred jedjo ali vsaj uro po jedi.
Zunanje tinkturo večkrat dnevno vtiramo.
NASVETI ZA LAŽJO UPORABO TINKTURE ČILIJA (Capsicum annum):
- 1 stekleničko tinkture 100ml porabimo v cca 5 tednih.
- Tisti z občutljivim želodcem ga običajno težje prenašajo.
- Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za raznoliko in uravnoteženo prehrano.
- Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti.
- Hraniti izven dosega otrok.
- ZARADI VSEBNOSTI ALKOHOLA NI PRIMERNO ZA OTROKE.
- Za celovito zeliščno oskrbo ožilja in boljšo odpornost imamo tudi tinkturo Solanaceae (vsebuje čemaž, čili, česen) na tej povezavi (klikni tukaj).