Pogoji poslovanja


Splošno

Spletna trgovina z zelišči in zeliščnimi pripravki www.zelisca-hanuman.si, ki jih proizvaja:

Zeliščna kmetija Hanuman

Konjšica 20, 1272 Polšnik

GSM1: 041-979-373

GSM2: 051-260-383

Prosimo, da pred uporabo spletne trgovine www.zelisca-hanuman.si pozorno preberete splošne pogoje poslovanja. Od trenutka, ko vstopite spletno trgovino, se smatra, da ste s splošnimi pogoji v celoti seznanjeni in se z njimi strinjate brez omejitev.

 1. Ponudnik
  S Spletno trgovino www.zelisca-hanuman.si (v nadaljevanju “spletna trgovina”) upravlja Zeliščna kmetija Hanuman, Tomaž Mulej – nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji, Konjšica – del 20, 1272 Polšnik, Slovenija (v nadaljevanju “ponudnik”).

Zeliščna kmetija Hanuman
Davčna št.: 13542362
Matična št.: 2282135000
Telefon: 051 260 383
E-naslov: info@zelisca-hanuman.si

Oseba, ki vstopi v spletno trgovino je “obiskovalec”, če se registrira, postane “uporabnik”, ko opravi nakup, pa “kupec”.

 1. Ažurnost podatkov
  Ponudnik si prizadeva pravočasno posodabljati spremembe in skrbeti za pravilnost podatkov na spletni strani, zato za morebitne napake ponudnik ne odgovarja. Ponudnik si pridržuje pravico do sprememb splošnih pogojev poslovanja in veljajo od trenutka objave.
 2. Cene
  Vse cene izdelkov so v EUR. Nisem zavezanec za DDV. Pri nakupu so veljavne cene, ki veljajo ob potrdilu plačila. Navedene cene izdelkov lahko ponudnik spremeni brez predhodnega obvestila.
 3. 4. Registracija
  Nakup v spletni trgovini je možen tako za registrirane kot neregistrirane uporabnike spletne trgovine. Ob registraciji v sistem pridobi uporabnik uporabniško ime, ki je enako naslovu e-pošte ter geslo. V zavihku Moj račun lahko registriran uporabnik preverja naročila in spreminja svoje podatke.
 4. Nakup/naročilo
  Spletna trgovina deluje 24 ur na dan, razen v primeru tehničnih težav. Uporabnik lahko izbira in nakupuje izdelke iz seznama v spletni trgovini. Vsi izdelki, navedeni v spletni trgovini, so na voljo do odprodaje zalog. Po oddaji naročila, kupec prejme na elektronski naslov obvestilo o uspešno poslanem naročilu. Račun za nakupljene izdelke je priložen v poslanem paketu z nakupljenimi izdelki.
 5. Izdelek ni na zalogi
  Izdelkov, ki so označeni s “Trenutno ni na zalogi”, ni mogoče naročiti. V primeru, da želite, da vas obvestimo, kdaj bo izdelek zopet na voljo, nam to sporočite na info@zelisca-hanuman.si.
 6. Načini plačila
  Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
  · nakazilo na TRR ponudnika
  · gotovinsko plačilo po povzetju 
  · paypal
 7. Poštnina
  Cena poštnine je odvisna od zneska nakupa:
  do 20 eur nakupa – 3,50€
  od 20 do 50 eur nakupa – 3,00€
  nad 50 eur – brezplačna poštnina

Če pošiljko plačate vnaprej imate 0,50 eur popusta pri poštnini.

 1. Dobavni rok
  Dobavni rok za naročene izdelke je od 1 do 7 dni po potrditvi kupčevega naročila.
 2. Dostava
  Paket lahko kupec prejme na naslov s storitvijo Pošte Slovenije ali kurirske službe GLS.
 3. Sprememba ali preklic nakupa
  V primeru spremembe ali preklica naročila, je kupec dolžan o tem ponudnika obvestiti na elektronski naslov info@zelisca-hanuman.si in se pri tem sklicevati na številko nakupa, ki je navedena v obvestilu o uspešno poslanem naročilu.
 4. Vračilo izdelkov
  Kupec ima možnost v skladu s Zakonom o varstvu potrošnikov, da v roku 7 dni od nakupa blago brez navedbe razloga vrne. Nepoškodovan neuporabljen izdelek v originalni embalaži s kopijo računa lahko kupec pošlje (priporočeno s povratnico) na naslov Zeliščna kmetija Hanuman, Konjšica 20, 1272 Polšnik. Kupec nosi strošek vračila blaga. V tem primeru ponudnik kupcu vrne kupnino na kupčev TRR ali blago zamenja za drugega v 7 dneh od prejema vrnjenega blaga.
 5. Vračilo poškodovanih pošiljk
  Vsi izdelki so pred dostavo pregledani in odposlani nepoškodovani, zapakirani v embalažo za dostavo. Kupec je dolžan ob prevzemu pošiljko pregledati. V primeru, da je paket fizično poškodovan ali kaže znake odprtja, mora kupec paket reklamirati pri Pošti Slovenije ali GLS (kasnejša reklamacija ni možna).
 6. Fotografije
  Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije izdelkov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične.
 7. Intelektualna lastnina
  Vse pravice pridržane. Vsa besedila, fotografije, ilustracije, video posnetki in njihove izpeljanke naj tej strani so predmet zaščite avtorskih pravic in druge intelektualne lastnine. Teh predmetov ni dovoljeno kopirati za komercialno uporabo ali distribucijo, prav tako jih ni dovoljeno spreminjati ali znova objavljati na drugih spletnih mestih.
  Ponudnik pod nobenim pogojem ni odgovoren za katere koli povezave, ki niso del tega spletnega mesta, ali katera koli druga spletna mesta, ki so ali niso povezana s tem spletnim mestom. Ponudnik zavrača vso odgovornost za pravilnost katerih koli podatkov, ki so na voljo na teh povezanih straneh, in katerih koli izdelkov ali storitev, ki so na voljo na teh spletnih mestih.

  16. Zasebnost in Zaščita podatkov
  Spletno stran www.zelisca-hanuman.si lahko obiskovalec uporablja brez navedbe svojih osebnih podatkov, razen v primeru, ko naroča izdelek. Uporabnik oz. kupec ima pravico do dostopa in popravka svojih osebnih podatkov, ki jih poseduje ponudnik. Podatke lahko popravi v svojem uporabniškem profilu Moj račun ali jih sporoči na e-naslov info@zelisca-hanuman.si.

Ob uporabi spletne strani, ob naročilu izdelkov, povpraševanju, z elektronsko pošto ipd. se lahko podatki shranjujejo na strežnike ponudnika za različne namene. Ponudnik za zakonsko določen čas hrani ime ponudnika spletnih storitev, spletno stran, ki je povezana s spletno trgovino, spletne strani, do katerih dostopa uporabnik iz spletne trgovine ter uporabnikov IP naslov. Pri uporabnikih in kupcih pa lahko hrani tudi: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo.

Podatke lahko ponudnik uporablja za dobavo izdelkov, ki jih naroči uporabnik, ali  za statistične namene, ob tem pa ohranja anonimnost posameznika in njegovo identiteto.

Ponudnik se zavezuje, da bo varoval zasebnost uporabnikov spletne strani ter da njihovi zaupni osebni podatki brez soglasja ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam razen če tako zahtevajo pravosodni organi. Nekatere podatke lahko ponudnik računalniško shrani ali obdela na drugih območjih sodne pristojnosti, kot so denimo Združene države Amerike, kjer se zakonodaja o varstvu podatkov morda razlikuje od predpisov v vaši državi. Ponudnik ne odgovarja za morebitne krajo podatkov.

Podatke ponudnik lahko posreduje tretjim osebam le v primeru dobave izdelkov, ki jih naroči uporabnik, ali v druge namene, ki jih odobri uporabnik, pri tem pa se ponudnik zanaša na tehnične in organizacijske ukrepe, ki zagotavljajo upoštevanje veljavnih predpisov za varnost podatkov.

Uporabnik spletne strani je dolžan tudi sam skrbeti za svoje osebne podatke in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Soglasje za uporabo osebnih podatkov lahko uporabnik kadarkoli prekliče z elektronskim sporočilom ali se obrne na odgovorno osebo za varnost podatkov na spodnji naslov.

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se shranijo v pomnilniku brskalnika uporabnika spletne strani. Z uporabo teh piškotkov lahko ponudnik prepozna uporabnikov brskalnik, kar omogoča učinkovitejšo uporabo spletne strani. Podatkov, zbranih z uporabo piškotkov, ponudnik ne uporablja za prepoznavanje identitete uporabnika. V primeru, da se uporabnik ne strinja z uporabo piškotkov, naj spletne trgovine ne uporablja.

Osebne podatke ponudnik hrani toliko časa, dokler ne opravi storitve, ki jo naroča uporabnik, ali za katero je uporabnik dal soglasje, če ni drugače predpisano z zakonom (na primer glede nerešenega pravnega spora).

Spletna trgovina uporablja tehnične in organizacijske varnostne ukrepe za varstvo uporabnikovih podatkov pred zlorabo, izgubo, uničenjem ali dostopom nepooblaščenih ljudi.

V primeru morebitnih vprašanj v zvezi z varstvom osebnih podatkov na www.zelisca-hanuman.si je ponudnik dosegljiv na kontaktnih naslovih:

Telefon: 051 260 383
E-naslov: info@zelisca-hanuman.si
Kontaktna oseba: Tomaž Mulej