Pogoji poslovanja


Splošno

Spletna trgovina z zelišči in zeliščnimi pripravki www.zelisca-hanuman.si, ki jih proizvaja:

Zeliščna kmetija Hanuman

Konjšica 20, 1272 Polšnik

GSM1: 041-979-373

GSM2: 051-260-383

Pred uporabo naše spletne strani pazljivo preberite splošne pogoje poslovanja.

Če uporabljate našo spletno stran se smatra, da se strinjate s splošnimi pogoji poslovanja. V kolikor se z njimi ne strinjate, vas prosimo, da spletne strani ne uporabljate.

Slike in napake na spletni strani

Slike artiklov v naši spletni trgovini so simbolične. Za morebitne napake v tekstu na naši spletni strani se opravičujemo in prosimo za razumevanje.

Cene

Napake na spletni strani niso izključene. Če je cena izdelka, ki ste ga naročili napačna, vas bomo o tem obvestili, se vam za napako opravičili in vam ponudili možnost, da izdelek kupite po pravilni ceni.

Zeliščna kmetija Hanuman www.zelisca-hanuman.si, izdelka stranki ne bo prodalo po ceni, ki bi bila škodljiva za podjetje, v kolikor je bila stranka o napaki obveščena pravočasno (pred potrditvijo naročila).

Vse cene v spletni trgovini www.zelisca-hanuman.si  so navedene v evrih in so končne, ker prodajalec ni davčni zavezanec (v skladu s 1. odstavkom 94. člena ZDDV).

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila.

Plačilni pogoji

Kupec lahko plača blago z gotovino ob prevzemu ko mu paket dostavi Pošta Slovenije ali dostavna služba.

V kolikor izberete plačilo po predračunu pomeni, da vam bomo naročene izdelke poslali takoj, ko bo predračun plačan.

V namen plačila obvezno napišite svoj priimek.

Dobavni rok

Dobavni rok za artikle je od 1 do 5 dni po potrditvi kupčevega naročila.

Kupec bo po elektronski pošti ali telefonu obveščen o odpremi pošiljke.

Reklamacija oziroma vračilo izdelkov

Če s kupljenim blagom v spletni trgovini www.zelisca-hanuman.si iz kakršnegakoli razloga niste zadovoljni (napačen izdelek, poškodovan izdelek ipd.), ga lahko skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov vrnete. Izdelek bomo z veseljem nadomestili ali vam vrnili denar.

Nepoškodovan izdelek v originalni embalaži s kopijo računa pošljite (priporočeno s povratnico) v roku 8 dni od prejetja pošiljke na naslov Zeliščna kmetija Hanuman, Konjšica 20, 1272 Polšnik.

Izdelek ne sme biti uporabljen.

Znesek vam bomo povrnili takoj po prejetju zavrnjenega blaga. V navedenem primeru stroške dostave poravna kupec.

Vračilo poškodovanih pošiljk

Kupec je dolžan ob prevzemu pošiljko pregledati.

V primeru, da je paket fizično poškodovan ali kaže znake odprtja, mora kupec paket reklamirati pri dostavljalcu (kasnejša reklamacija ni možna). To storite tako, da poškodovan paket prinesete k dostavljalcu v enakem stanju, kot ste ga prejeli (ne da bi karkoli dodali ali odstranili) ter izpolnite reklamacijski zapisnik. Mi pa bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

Varstvo zasebnosti podatkov

Zeliščna kmetija Hanuman se zaveda, da je varovanje zasebnosti podatkov na naši spletni strani zelo pomembno. Varstvo zasebnosti podatkov obravnavamo zelo resno. Zato bi vas radi seznanili, katere podatke ohranjamo in katere izločamo. V tem poglavju so opisani naši varnostni ukrepi.

Zbiranje podatkov

Našo spletno stran lahko obiščete brez navedbe svojih osebnih podatkov. Navedba osebnih podatkov ni pogoj za uporabo naše spletne strani razen, če ne naročate izdelka ali storitve. Ob uporabi naše spletne strani lahko shranjujemo podatke na strežnike za različne namene. Podatki lahko zajemajo ime vašega ponudnika spletnih storitev, spletno stran, ki je bila povezava z našim spletiščem, spletne strani, ki jih obiskujete z našega spletišča ter vaš IP naslov. S temi podatki bi morda lahko ugotovili vašo identiteto, vendar tega ne počnemo. Podatke občasno uporabljamo za statistične namene, ob tem pa ohranjamo anonimnost slehernega posameznika, tako da ni možno ugotoviti identitete te osebe. Če vaše osebne podatke posredujemo drugim zaradi dobave izdelkov ali storitev, ki ste jih naročili, ali v druge namene, ki ste jih odobrili, se zanašamo na tehnične in organizacijske ukrepe, ki zagotavljajo upoštevanje veljavnih predpisov za varnost podatkov.

Zbiranje in obdelava osebnih podatkov

Osebne podatke zbiramo le takrat, ko nam jih pošljete s prijavo, izpolnjenimi obrazci ali elektronsko pošto kot del naročila izdelkov ali storitev, zahtev ali povpraševanja po naročenih materialih, in v podobnih situacijah, ko ste se odločili, da nam pošljete svoje podatke.

Podatkovna baza in njena vsebina ostajata v Zeliščni kmetiji Hanuman in sicer v procesorjih ali strežnikih, prek katerih poslujemo in za katere smo odgovorni. Vaših podatkov ne bomo posredovali v nobeni obliki, če s tem ne boste soglašali ali če tako ne bodo zahtevali pravosodni organi.

Osebne podatke, ki nam jih posredujete, bomo nadzorovali in bomo zanje tudi odgovorni. Nekatere podatke lahko računalniško shranimo ali obdelamo na drugih območjih sodne pristojnosti, kot so denimo Združene države Amerike, kjer se zakonodaja o varstvu podatkov morda razlikuje od predpisov v vaši državi. V teh primerih bomo zagotovili enako varstvo podatkov preko procesorja, ki ustreza veljavnim predpisom v vaši državi.

Namen uporabe

Zbrane podatke uporabljamo le za dobavo izdelkov ali storitev, ki ste jih naročili, ali v druge namene, če ste s tem soglašali, razen če ni drugače predpisano z zakonom.

Pravica dostopa in popravkov

Če menite, da so osebni podatki zastareli ali nepravilni, imate pravico pregledovanja in spreminjanja vseh osebnih podatkov, ki so shranjeni v našem sistemu. V ta namen pošljite elektronsko sporočilo na naslov, ki je naveden v osebni izkaznici podjetja, ali se obrnite na odgovorno osebo za varnost podatkov na spodnji naslov.

Pravica preklica

Svoje soglasje za uporabo osebnih podatkov v prihodnje lahko kadarkoli prekličete. Pošljite elektronsko sporočilo na naslov, ki je naveden v osebni izkaznici podjetja, ali se obrnite na odgovorno osebo za varnost podatkov na spodnji naslov.

Hranjenje podatkov

Osebne podatke hranimo le toliko časa, dokler ne opravimo storitve, ki ste jo naročili, ali za katero ste dali svoje soglasje, če ni drugače predpisano z zakonom (na primer glede nerešenega pravnega spora).

Uporaba “piškotkov”

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se shranijo v pomnilniku brskalnika obiskovalca spletne strani. Z uporabo teh piškotkov lahko prepoznamo obiskovalčev brskalnik, kar omogoča učinkovitejšo uporabo spletne strani. Podatki, zbrani z uporabo teh piškotkov, ne bodo uporabljeni za prepoznanje identitete obiskovalca. Nastavitev večine brskalnikov omogoča avtomatski sprejem piškotkov. Poleg tega lahko deaktivirate shranjevanje piškotkov ali nastavite svoj brskalnik tako, da vas obvesti pred shranjevanjem piškotka v vaš računalnik. Če bodo piškotki shranjeni v vašem računalniku dlje, kot traja postopek, in če se po končanem postopku ne izbrišejo samodejno, vas bomo obvestili o tem ob postavitvi teh pripomočkov.

V kolikor se ne strinjate z omenjeno uporabo piškotkov, vas vljudno prosimo, da našo stran zapustite.

Varnost

Zeliščna kmetija Hanuman uporablja tehnične in organizacijske varnostne ukrepe za varstvo vaših podatkov pred zlorabo, izgubo, uničenjem ali dostopom nepooblaščenih ljudi. Vsi osebni podatki, ki jih pošiljate na Zeliščno kmetijo Hanuman, bodo šifrirani zaradi preprečevanja morebitne zlorabe tretjih. Varnostne ukrepe redno preverjamo in prilagajamo novim tehnološkim dognanjem.

Otroci

Ker se zavedamo pomembnosti varovanja zasebnosti otrok, na naši spletni strani ne zbiramo, obdelujemo in ne uporabljamo nobenih podatkov o posameznikih, za katere vemo, da so mlajši od 13 let, dokler ne pridobimo preverljivega soglasja otrokovega pravnega zastopnika. Pravni zastopnik je upravičen do vpogleda v podatke, ki jih je posredoval otrok in/ali do zahteve, da se ti podatki izbrišejo.

Stiki

Glede vseh morebitnih težav, vprašanj ali predlogov prosimo, da se obrnite na našo pooblaščeno osebo za stike. Nenehen razvoj interneta zahteva občasne spremembe naše izjave o varovanju zasebnosti podatkov. Pridržujemo si pravico spreminjanja, če je to potrebno.

Pooblaščena oseba za varovanje podatkov, Zeliščna kmetija Hanuman:

Monika in Tomaž Mulej, Konjščica 20, 1272 Polšnik, Slovenija

telefon GSM: +386 (0) 41 97 93 73

telefon GSM: +386 (0) 51 26 03 83

elektronska pošta: info@zelisca-hanuman.si