Gabez tinktura (Symphytum officinale) 100 ml – EKO

11.00

bolečine v mišicah in sklepih

Gabez tinktura je prehransko dopolnilo iz kontrolirane slovenske ekološke pridelave.

 

SESTAVA TINKTURE GABEZ:

 • sveže korenine gabeza (slovensko poreklo, ekološko),
 • 45% sadno žganje (slovensko poreklo, ekološko).

 

KOLIČINA 100 ml.

 

TINKTURO GABEZ JEMLJEMO:

Tinkturo uporabljamo zunanj...

...več v opisu spodaj

 

Šifra: tinktura-gabez Kategorija:

Opis izdelka

Gabez tinktura je prehransko dopolnilo iz kontrolirane slovenske ekološke pridelave.

 

SESTAVA TINKTURE GABEZ:

 • sveže korenine gabeza (slovensko poreklo, ekološko),
 • 45% sadno žganje (slovensko poreklo, ekološko).

 

KOLIČINA 100 ml.

 

TINKTURO GABEZ JEMLJEMO:

Tinkturo uporabljamo zunanje in sicer nerazredčeno tinkturo vtiramo na prizadeto mesto vsaj 2x dnevno.

Lahko si pripravimo tudi glineni obkladek in sicer 1 jedilno žlico tinkture gabeza zmešamo s suho glino ter dodamo toliko vode, da dobimo mazavo zmes. To namažemo na bombažno krpo približno pol centimetra na debelo in položimo na obolelo mesto. Obkladek pustimo preko noči.

Nekatere snovi v gabezu bi lahko povzročile okvaro jeter, zato se priporoča zagotovo varna uporaba 4-6 tednov na leto.

Notranja uporaba tinkture gabeza ni več priporočljiva. Če se kdo kljub temu odloči se jemlje 20 kapljic 3x dnevno 3 tedne oz. dokler je potrebno. Tinkturo vedno jemljemo z vodo – bodisi jo nakapljamo v kozarec vode ali pa jo nakapljamo na žličko in poplaknemo s kozarcem vode.

NASVETI ZA LAŽJO UPORABO TINKTURE GABEZA:

 • Gabez vsebuje nekatere alkaloide, ki so lahko kancerogeni in lahko škodujejo jetrom. Zunanja uporaba je tako časovno omejena. Ni primeren za nosečnice.
 • Notranja uporaba se ne priporoča. Res pa je, da je gabez lahko zelo učinkovit. Kako so ga včasih uporabljali si lahko preberete spodaj.
 • Pri zunanji uporabi na koži ni znanih stranskih učinkov.
 • Kako hitro pride do izboljšanja je predvsem odvisno od okvare, pri manjših okvarah je okrevanje občutno že po nekaj dneh, pri trajnejših poškodbah traja dlje.
 • Ker tinktura suši kožo, vam priporočamo tudi uporabo mazila. Najprej na prizadeto mesto vtrete tinkturo, nato pa se namažete z mazilom – od naših izdelkov vam priporočamo smolnato ali gabezovo mazilo.
 • Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznoliko prehrano.
 • Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti.
 • Hraniti izven dosega otrok.

 

 

 

Gabez se nam je večkrat izkazal za zares učinkovito zdravilno rastlino. Že več starejših gospa se nam je oglasilo, da lažje hodijo in da so bolečine v sklepih popustile, saj si vtirajo gabezovo tinkturo. Dobro okrevanje po mazanju s tinkturo gabeza se je pokazalo tudi pri pretegnjenih kitah v gležnju, potrganih mišicah v rami, obrabljenih sklepih v zapestju. Zelo dobro se nam gabez izkaže tudi v mazilu, ki ga pripravljamo samo iz gabeza ter iz gabeza, smole, šentjanževega olja in brina. Za oba smo dobili že veliko spodbudnih povratnih informacij – predvsem popusti bolečina, izginja oteklina, poškodba se hitreje celi.

Enkrat nas je poklical gospod, ki je želel tinkturo gabeza za notranjo uporabo in sicer je dejal, da ga že zelo dolgo boli želodec in da je preizkusil že številne pripravke in nič ne pomaga. Mi smo ga seveda opozorili in poslali tinkturo gabeza. Če kakšna 2 tedna nas je poklical ves srečen in dejal, da je bolečina povsem izginila.

 

Vprašajte nas
* Zahtevana polja

Ocene

Zaenkrat še ni ocen.

Bodi prvi ocenjevalec “Gabez tinktura (Symphytum officinale) 100 ml – EKO”